2013. január 23., szerda

A Tincses szempilla

A Tincses szempilla onnan kapta a nevét, hogy a pillák tincsekben vannak  összefogva. 6-8 szempilla egy ponton, göböcskén van rögzítve. A valóban szép tincses pillák szépen íveltek,végük felé elvékonyodnak, mély fekete színűek és a szempillák hosszúsága egy tincsen belül változó. Ezért felragasztva teljesen természetes hatást keltenek.
Idegen nyelvű elnevezése a Flare, vagy Cluster szempilla.
A képen látható egy "hagyományos" általában tálcás kiszerelésben kapható tincses pilla, egyforma szálhosszal, ( pont olyan mint a seprű), valamint egy különböző szálhosszúságú tincses pilla. Ugye milyen nagy a különbség?


A tincses szempillák különböző hosszúságokban kaphatók, igény szerint. A képen egy 8 mm-es és egy különböző szálhosszúságú pilla egy 12 mm-es látható. A leggyakrabban használt hosszúságok: 8-10-12 mm, de van aki a 15 mm-es pillákat is szívesen hordja. Az XXL Lashesnél kapható  3 méret együtt, akár tégelyes, vagy gazdaságos tasakok utántöltő kiszerelésben is, 6 mm - 15mm-ig.
A váltakozó szempilla hosszúságú tincses szempilla egyik legnagyobb előnye, hogy rakható ritkábban is, így teljesen természetes hatású. Vonalvezetésének köszönhetően, szinte "átborul" a szomszédos szempillákra, így sokkal egyöntetűbb hatást kelt.
Szerintem szebb úgy készíteni, hogy az orrtól indulva kisebb, közepes majd leghosszabb pillák kerülnek felragasztásra, a vége fel pedig újra a közepes mérettel zárjuk a szempilla vonalat.
Íme egy fotó erről, modellen:




Világos ritka pillasor




















Ez a szempilla így készült,  a viselőjének szőke, ritka és vékony szálú szempillái vannak. Természetes kinézetű szempillákat kért,  nem túl hosszút és nem túl sűrűt.  17 db tincs került felragasztásra szemenként,  amihez az XXL Lashes átlátszó ragasztója lett alkalmazva. Ezzel még természetesebb a hatás.
Ilyen lett:


A tincses szempilla előnye készítői szemmel:
A szálas szempillához képes, sokkal gyorsabban elkészíthető. A vendégnek nem kell feküdnie, ülve is készülhet  a ragasztás. Ennek megfelelően az eltávolítása is kevesebb munkával jár.

A tincses szempilla előnyei viselői szemmel:
Akinek még nem volt soha szempillája, a tincses szempillával kipróbálhatja, hogy milyen lenne hosszabb, dúsabb szempillákkal. Alkalomra is elkészíthető, kényelmesebb és biztosabb, mint a soros szempilla.
Olcsóbb mint a szálas szempilla. Jó minőségű ragasztóval, több mint 2 hétig, garantáltan tartós.
Vízálló, könnyálló, sportolásnál, úszásnál sem zavaró.
Nincs szükség szempilla spirál használatára. Kiesett tincsek pótlása gyorsan elvégezhető.


Hátránya:
A szempilláink, ahogy a hajunk, nő és magától hullik. A tincses szempillák göböcskéje, a saját szempilláinkra kerül felragasztásra. A lehető legközelebb a szemhéjhoz.Vigyázat!  Soha nem a szemhéjra! ( Nézd meg nagyban a képet!) Egy göböcske így 2-3 saját pillán tapad meg. A saját pilláink, mint a hajunk, szintén nő. Megfigyelhető 2 hét alatt, hogy a szemhéjhoz közel felragasztott göböcskék, 2 hét elteltével 1,5-2,5 mm-re is "lenőnek". Ha egyúttal a saját pillánkból  kihullik 1, esetleg 2, az egyedül maradt "teherbíró" pilla túl nagy igénybevételnek lesz kitéve, így az is kihullik a tincses pillával együtt.
Az XXL Lashes által forgalmazott szempilla élettartam növelő szérum, mely fekete és átlátszó színben is kapható, megfelelő rugalmassággal és tartással látja el az illesztési pontokat, így tovább élvezhetjük a dús és meghosszabbított szempilláinkat. A szérumot elegendő heti 1x-2x alkalmazni. 

 2 hetente javasolt a szempilláink pótlása, még a meglazult, lenőtt felragasztott pillák estében is javasolt a pótlás. Ha a szempilla készítőnk megfelelő nagyító szemüveget használ, kitűnően láthatja és cserélheti a tincses pilláinkat.
Színészek, sztárok és sokan a hírességek közül sokan választják a flare lash-t , a csodás szempillákért.
Tippeket, ötleteket a készítéshez egy másik bejegyzésben találtok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése