2013. január 24., csütörtök

Szálas szempilla hosszabbítás

A szempilla hosszabbítás most az egyik legnagyobb trend. Egyre többen viselik és egyre több kozmetikus és szépségszalon kínálja vendégeinek ezt a szolgáltatást.
A szálas szempilla hosszabbítást más néven 3D szempilláknak is hívják.
A tincses szempillával szemben a legnagyobb különbség az, hogy ennél az eljárásnál,
 minden saját szempillánkra egy szál ( szintetikus vagy 100% nerc szőrből készülő hosszabb, vastagabb, íveltebb,  fekete / vagy színes ) szempilla kerül felragasztásra.
A végeredmény, hogy szempilláink sokkal hosszabbak, erősebbek, íveltebbek és ezáltal sűrűbbek lesznek.
A szálas szempilla hosszabbítás eredményével még a legjobb és legdrágább szempilla spirálok sem vetekedhetnek.

A szálas szempilla vízálló, könnyálló, úszhat és sportolhat vele a viselője. Az eljárásnak köszönhetően nem érezhető, hogy a szempillánkon egy hosszabbítást viselünk.  Szempilla festék használatára nincs szükség, szempilláink csodálatos fekete színben ragyognak!
Az egyetlen tiltott dolog, az erős szemdörzsölés, illetve a folyamatos zsíros vagy  olaj tartalmú szemkrémek túlzásban vitt használata.
Mivel a szépen sminkelt szemünket sem dörzsöljük, így ezt talán nem olyan nehéz betartani. A szemránckrémről sem kell lemondanunk, de  ügyeljünk arra, hogy a szempilláinkat ne "áztassuk" be.
A 3D szempilláink  2 hónapig is tartósak. Figyelem! Ez nem azt jelenti, hogy csak 2 hónap múlva menjünk újra a szépségszalonba. Legyünk igényesek és ne járjunk félig kihullott pillasorral. Ez nem vet jó fényt  önmagunkra és a szempilla készítőnkre sem.
Érdemes 2-4 hetente egy fél órát a pilláinkra szánni. Ennyi idő ugyanis elegendő a kihullott pillák pótlására.

A szálas szempilla készítés elsajátításához nem elegendő  a jó kézügyesség. Tulajdonképen mindenki megtanulhatja, de nem mindenki alkalmas arra, hogy  1,5 óráig erősen koncentrálva, aprólékos, szemet igénybe vevő munkát végezzen. Egy profi szempilla készítőnek sokat kell gyakorolnia, ahhoz, hogy szép és tartós szempillákat készítsen. A gyakorlás nem csak abból áll, hogy képes egy pillát a másikra ráilleszteni a csipesszel.



A piacon kapható eszközök és alapanyagok közül ki kell tudnia választania a vendég saját szempilláihoz leginkább passzoló vastagságú, hosszúságú, íveltségű szálas pillákat.
Ezeket össze kell egyeztetnie a vendég adottságaival, elvárásával és igényeivel, meg kell találnia a létező legbiztonságosabb és legtartósabb megoldást az elégedett és visszatérő vendégek érdekében.

Egy alapos szempilla hosszabbítás ideális időtartama 90 perc. Ezalatt az idő alatt a vendég fekszik, kellemes zene mellett relaxálhat.
A szempilla készítőnek úgy kell dolgoznia, hogy a vendég szinte semmit ne érezzen, zavartalan legyen a pihenése.
A szempilla stylist munka körülményeinknek is adottnak kell lennie, a nyugodt és biztonságos munkavégzéshez. Ne felejtsük el, hogy az aprólékos munkát a rendkívül érzékeny és sérülékeny szemeken végezzük.

Amikor szempilla hosszabbításra megyünk, alakítsuk úgy az időbeosztásunkat, hogy ne kelljen rohannunk. Lehetőleg érkezzünk a stúdióba smink nélkül, ezzel is időt spórolunk a szempilla stylistunknak.

Egy szemre 60-200 szál  szempilla is felragasztásra kerülhet. Ez függ a vendég saját szempilláinak mennyiségétől, minőségétől.
Azok a szempilla készítők akik a szempilla készítést mélyen áron alul hirdetik, garantáltan nem ragasztanak megfelelő mennyiségű szempillát, vagy nem dolgoznak minőségi alapanyagokkal.

Amikor először készíttetünk szempillát, érdemes előtte elmenni és személyesen konzultálni. Így a szempilla készítő szakember fel tudja mérni a szempilláink tulajdonságát, mennyiségét.  Akinek nagyon világos szempillái vannak, érdemes a szempilla hosszabbítást megelőző napokban tartós szempilla festést alkalmaznia, hogy a felragasztott szempillákkal a saját szempillája is harmonizáljon, valóban ne legyen szükség a szempilla spirál használatára.

A szálas szempilla hosszabbításról még nagyon sok bejegyzés lesz, ez csak egy kis bevezető volt.

Tipp:
Az XXL Lashes tartós szempilla és szemöldök festékét nagyon egyszerű és gyors használni. ( A szempillákat benedvesítjük egy kis vatta segítségével, majd a szempilla fésűre nyomott zselével átfésüljük a szempillákat. Ezt addig ismételjük, amíg a szempillák besötétednek. Majd a felesleget óvatosan letöröljük. Nem folyik a szembe, gyors és praktikus a használata).





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése