2013. január 31., csütörtök

Így készül a tincses szempilla

Ahogy egy előző - tincses szempillákkal foglakozó- bejegyzésemben már említettem,  a tincses szempilla egyik legnagyobb előnye, hogy hamarabb elkészíthető mint a 3D szálas szempilla. Ezen kívül még nagyon sok előnye van, vegyük őket szépen sorban:

  • javasolható azoknak, akiknek még soha semmilyen szempilla hosszabbítása nem volt,
  • felrakása és eltávolítása gyors és egyszerű,
  • nem kell feküdni hozzá, ülve is elkészíthető, kb. 30 perc,
  • biztonságosabb megoldás, mint a soros szempilla, ha csak egy-két napra szeretnénk,
  • 2-3 hetenként pótoltatható, 
  • folyamatosan is viselhető,
  • saját magunknak is felrakhatjuk, megtanulása nagyon egyszerű, az XXL Lashes webáruházban komplett kezdő szettet lehet vásárolni melyhez tankönyv és videó oktató film is jár,
  • könnyedén díszíthető strasszkövekkel, gyöngyökkel, strasszköves pillákkal.


Mire lesz szükségünk a felrakáshoz?

Ha magunknak készítjük, egy megfelelő nagyító tükör nélkül elképzelhetetlen.

Így készül a tincses szempilla hosszabbítás:

Az egyik legnagyobb hibát sokan azzal követik el, hogy nem mossák le rendesen a szemfestéket. Így a ragasztó nem tud tökéletesen tapadni. A szempilláknak teljesen szennyeződésmentesnek, smink mentesnek kell lenniük. Ezt nem szabad elnagyolni, még akkor sem, ha a vendég azt mondja, hogy otthon lemosta. A legegyszerűbb ha veszünk egy olaj mentes szemfesték lemosóval átitatott szöszmentes sminklemosó korongot és egyszer áttörüljük vele a szemkörnyékét. Ha a szivacskorongon nincs szennyeződés, ragasszuk le az alsó szempillákat a mikroporózus tapasszal vagy az egyszer használatos szemalátét tapasszal. Majd vegyük elő a mikrókeféket, áztassuk a fejüket olaj mentes sminklemosó folyadékba és újra húzogassuk át a szempillákon, magyarul törülgessük át őket. Ha volt a szempillákon bármilyen szennyeződés, ezzel a művelettel biztos a siker.



Ezután a Primer folyadék kupakba integrált szivacsfejével kenjük be a szempillákat és várjuk meg amíg a szempillák megszáradnak. Mostantól azt mondhatjuk, hogy a szempillák szennyeződés mentesek és zsírtalanok, alkalmasak a tartós szempilla hosszabbítás elkezdéséhez.


  • Az előzőleg kiválogatott és előkészített tincses pillák közül válasszuk a legkisebb, orrhoz legközelebb szánt felragasztandó pillát.
  •  A csipesszel mártsuk bele a göböcske fejét a ragasztóba és illesszük rá a szempilla tövéhez. Nem mellé és nem alá! Vigyázat! Soha de soha nem a szemhéjra! A szemhéjtól 1-1,5 mm-re. A felragasztott szempillának egyenesen, a természetes szempilla irányában kell állnia, a végeinek felfelé kunkorodva. 
  • 2 fapálcikával, egyikkel felülről a másikkal alulról gyakoroljunk nyomást a ragasztási pontra. A fapálcika legkitűnőbb tulajdonsága, hogy a felesleges ragasztót magába szívja és segít a felragasztott szempillát pozicionálni.



Helyes kéztámasztás felragasztás alatt, amennyiben a felső szemhéj megereszkedett, ujjunkkal enyhén húzzuk fel. 
  • A következő felragasztásra szánt szempillát hasonló módon ragasszuk a másik szemre.
  • Majd újra folytassuk az első szem középtájékán. Ezáltal megakadályozzuk, hogy a szempillák egymás mellett összeragadjanak. A váltott szemen végzett ragasztással elegendő időt hagyunk a szempillák száradásának. Ragasztó száradás ellenőrzéséhez használjuk folyamatosan a fapálcikát. A fapálcikát mozgassuk a szempilla és a szemalátét tapasz között is, ezzel megakadályozva, hogy a túl sok vagy átfolyó ragasztó hozzáragadjon az alsó szempillákat leragasztó tapaszhoz. Ha szükséges, használjuk a kézi szárító pumpát.
  • Amikor úgy érezzük, hogy elkészült a szempilla hosszabbítás, ellenőrizzük minden irányból, ha kell számoljuk le a tincseket, hogy mindkét szemen egyforma mennyiség legyen.
  • Győződjünk meg róla, hogy sehol nem ragadt össze az alsó szempillát ragasztó tapasszal.
  • A hajlított fejű csipesszel enyhén nyomjuk össze a felragasztott szempilla sort. Ezt akkor a legjobb elvégezni, amikor még nem száradt meg teljesen a ragasztó, de már nem is tapad hozzá a csipeszhez. A csipesszel fixáljuk a kötési pontokat még egyszer.  

Ezen a képen egy tincses hosszabbítást láthatunk, szabad szemmel is észrevehető, hogy egy két helyen a tincsek a szemhéjra vannak ráragasztva. Így ne készítsük!
Sűrűn rakott szempillák, az orrhoz közel is ugyanolyan hosszúsággal. Fekete ragasztóval, itt ott a szemhéjra ragasztva. 

Tisztázzuk a vendéggel, hogy milyen sűrűn szeretné a szempillákat. Én személy szerint a következő képen látható sűrűséget tekintem elfogadhatónak. Ugyanis a tincsek nincsenek egymáshoz ragadva, ha egy kihullik, nem húzza magával a szomszédos pillákat, netán az egész felragasztott "koszorút".

18 db tincses szempilla/ szem , 8 és 10 mm pillákkal, átlátszó ragasztóval.


Egy teljesen természetesnek ható tincses szempilla hosszabbítás eredménye:

Ilyen volt, ilyen lett

Az utolsó két képen szintén egy természetes, nem feltűnő szempilla hosszabbítást láthatunk.
A vendégnek nagyon rövid, de viszonylag sűrű szempillái voltak, alkalmas a tincses szempilla felragasztására.
Használt méretek 8-10mm-es tincses pilla.

A tincses szempilla minden korosztálynak egy megfelelő megoldás !
Sok sikert!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése